Кое всъщност е най-важното:  ако  е невъзможно да се промени

...
Кое всъщност е най-важното:  ако  е невъзможно да се промени
Коментари Харесай

Къде душата крие страданията си? 7 класически психосоматични заболявания

Кое в действителност е най-важното:  ако  е невероятно да се промени обстановката, променете отношението си към нея!

 душа
„ Болест на нервна почва “ – така  ние нормално назоваваме психосоматичните разстройства. Името на тези болести съчетава гръцките думи „ душа “ (psyche) и „ тяло “ (soma), и те нормално пораждат тъй като душата крие своите премеждия.

В момента, в който хранилището на душата се  препълни, наличието не може да  откри по-директен метод за излизане, от този през тялото. Какво води до психосоматични болести? В тази публикация ще намерите  подредба на най-често срещаните аргументи за психосоматични разстройства, препоръчани от психолога Lesley LeKron.

Сега  по-подробно.

1. Вътрешен спор.

Ситуация, в която една част от желанията на индивида лежи на повърхността, а  другата – нормално противоположна – по някаква причина е  скрита в подсъзнанието. След това стартира втората част на „ партизанска война “, симптом за която са  психосоматичните признаци.

2. Езикът на тялото.

Тялото физически отразява положението, което би могло да се изрази с образните изречения: „ това е такова главоболие “, „ заради това сърцето ме боли “, „ ръцете ми са вързани! “  Познайте по какъв начин ще  реагира релативно здрав организъм на  такива непрекъснати програмиращи известия?

3. Наличието на условна изгода.

Тази категория включва здравословни проблеми, които носят избрани условни изгоди за техния притежател. И не, това не е симулация, а действително диагностицирано заболяване. Може би човек доста желае да има прерогативи, които  той ще получи единствено в случай че е болен. Бъдете деликатни, тъй като желанията много постоянно се сбъдват!

4. Опит от предишното

Причината за болестта може да е травматично прекарване в предишното, по-често – тежко детско. Това може да бъде както епизодично събитие, по този начин и трайно влияние, което продължава да се отразява на човека  прочувствено в сегашното.

5. Идентификация.

В този случай  физическият признак може да се образува вследствие на мощна прочувствена обвързаност към човек, който има такова заболяване. Често това боязън от загуба на този човек или загубата фактически е настъпила.

6. Внушение.

Бъдейки сигурен в  съществуването на заболяването – даже и в случай че тя не съществува в реалност – индивидът непрестанно се пробва да откри доказателства за това, тъй че в един миг подсъзнанието към този момент дава  единодушие за съществуването на заболяването. Разбира се, по подобен метод вероятността да възникне болест, се усилва доста.

7. Самонаказание.

Това наказване е обвързвано с действителна, а постоянно и мислена виновност, измъчваща индивида. Самонаказанието облекчава възприятието за  виновност, като че ли я   изкупува.

Психосоматичните проблеми са действителни и се появяват вследствие на стрес и сложни взаимоотношения, външни въздействия върху душeвността и  други изцяло нефизиологични аргументи.

Става дума за седем типичен психосоматични болести, които през 1950 година разпознава американският психоаналитик Франц Александър:

1. Хипертония

2. Язва на стомаха

3. Бронхиална астма

4. Невродермит

5. Базедова болест

6. Язвен  колит

7. Ревматоиден артрит

От тогава  доста неща са се трансформирали, а описът с  психосоматични болести е допълнен и включва:

Паническо разстройство и разстройство на съня, рак, инфаркт, синдром на раздразнените вътрешности, полови разстройства, затлъстяване, анорексия, булимия – тези и доста други болести също се смятат за  психосоматични.

Какво е належащо за излекуване?

Необходимо е освен да се излекува физиологичната причина, само че също по този начин и да се преодолее психическата. На физическо равнище като превенция  е належащо на първо време  премахване на последствията от напрежението, и не допускане на хронично пресилване.

И най-важното, ако  е невероятно да се промени обстановката, променете отношението си към нея!

Бъдете здрави!

Наистина ли смятате, че вашата Душа е безсмъртна?

 

Човек, който не е възпламенил своя Дух,  след гибелта си просто се разтваря в инфослоевете на планетата…. Вие в действителност ли можете да допуснете мисълта, че в един непрекъснато изменящ се…

Цялата публикация

Езотерика: Признаци, които демонстрират, че душата ви се е реинкарнирала

 

Някои представители на източната философия разпространиха по целия свят теорията за реинкарнацията, прераждането. Казано по- просто, това е вярата в прераждането на душите. Много хора това ги  притегля, тъй като им…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР